XV Мальтійський табір

З 29 червня по 6 липня 2014 року в Українських Карпатах відбувся XV щорічний мальтійський табір для волонтерів - дітей та молоді, та осіб на інвалідних візках. Учасники табору – 150 осіб з України, Білорусі, Росії та Німеччини. Гаслом цьогорічного табору стало: «Україно, мрій!». І ми мріяли. Про нову, радісну, щасливу і мирну Україну, де кожен зможе віднайти свою дорогу, реалізувати свій потенціал. Програма, в якій брали участь усі мальтійці - від найменших до найстарших, була щільною і насиченою. Спортивні заняття, конкурси і змагання, мандрівка в гори, багато різних майстер класів (лялька-мотанка, боді-арт, орігамі, розмальовування дерев’яних прикрас, валяння шерсті, автентичний український спів), кулінарний конкурс, короткий курс першої допомоги та техніки обслуговування людей на візках, співи, танці і нічна ватра. Щоденно в таборі відбувалася Літургія під опікою отця Романа Мельника (ЧСВВ), духовні роздуми і 15 хвилин щирості, а п’ятниця була днем духовності. Пізнього вечора ми влаштували отцю Роману прес-конференцію при ватрі. Цьогорічний табір був особливим, бо на запрошення мальтійців до Дори приїхали друзі-волонтери з Києва, Львова, Калінінграду та Білорусі, які протягом довгої зими самовіддано допомагали мальтійській кухні на Майдані здійснювати свою місію.