Візит міністрів закордонних справ Німеччини та Франції

В  рамках робочого візиту до України міністрів закордонних справ Німеччини та Франції, 15 вересня 2016 р. відбулась зустріч із працівниками та відвідувачами Центру психосоціальної допомоги у Слов’янську. Міністри закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр, Франції Жан-Марк Еро та України Павло Клімкін, а також губернатор Донецької області Павло Жебрівський виявили бажання зустрітися у вузькому колі і без супроводу журналістів з клієнтами Центру. Центр відвідали також посол Німеччини в Україні Ернст Райхель та генеральний консул Німеччини в Україні Вольфганг Мессінгер, котрий уже відвідував наш Центр раніше.

Поважну делегацію у Слов'янську зустріли та особисто вітали керівник проекту від Мальтійської служби допомоги України Павло Тітко, супервізор проекту від Києво-Могилянської Академії Сергій Богданов, керівник Центру психосоціальної допомоги у Слов'янську Тетяна Асланян.

Довідка:

Проект «Психосоціальна підтримка осіб, які потерпіли внаслідок конфлікту в Україні» триває від липня 2015 року та фінансується урядом Німеччини та Malteser International. Оператором проекту є Мальтійська Служба України. Подібні до Слов’янського центри психосоціальної допомоги діють також у Києві (два), Борисполі, Старобєльську, Сєвєродонецьку, Краматорську, Маріуполі. Від початку роботи проекту в центрах отримало допомогу понад 5 тис. осіб. Реалізовують проект в Україні галузеві фахівці Києво-Могилянської Академії та Психологічної Кризової Служби.