Вишкіл з першої допомоги

Впродовж тижня працівникb центрів психоціальної адаптації навчалися у Львові надавати першу допомогу. Навчання відбулося в рамках реалізації проекту «Психосоціальна реабілітація осіб, які потерпіли внаслідок конфлікту в Україні».

Кожен учасник навчання здобув не лише теоретичні знання, а й практичні навики надання допомоги. На курсах з ПД головний акцент ми робимо саме на здобутті практичних навиків, адже у випадку екстреної ситуації дії людини, що надає допомогу, мають бути точними, а рішення - прийматися швидко.

За час вишколу ми розглянули і правові аспекти надання допомоги, алгоритм дій при різноманітних екстрених випадках. Практичні навики серцево-легенової реанімації учасники здобули на спеціальних навчальних манекенах. Логічним завершенням вишколу стала перевірка здобутих знань та навиків у симуляціних ситуаціях.

Наші слухачі пройшли курс з методології викладання курсу з першої допомоги, адже вже у вересні вони розпочнуть навчати основам ПД у центрах психосоціальної реабілітації Старобільська, Маріуполя, Сєвєродонецька, Борисполя та Краматорська.

Нагадаємо: проект «Психосоціальна реабілітація осіб, які потерпіли внаслідок конфлікту в Україні» здійснюється з 2015 року у співпраці із ГО «Українська асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій», Національним університетом «Києво-Могилянська академія» при фінансуванні МЗС Німеччини, Malteser International та Мальтійської служби допомоги України.