Відкриття-презентація «Інтерн@т-к@фе»

Для вихованців Львівської школи-інтернату №2 відкрилася унікальна кімната побуту «Інтерн@т-к@фе»

Відкриття супроводжувалось обміном цікавих рецептів з волонтерами, куштуванням приготовлених на новій кухні смаколиків та чаюванням.

«Інтерн@т-к@фе» призначене для проведення практичних занять з куховарства, є також зона для відпочинку та читання з мультимедійним обладнанням і невеличкою бібліотекою.

Ідея створення кухні-кафетерію в інтернаті виникла давно. Адже по закінченні інтернату діти часто не володіють елементарними побутовими навиками, особливо у харчуванні. Це диктує система повного забезпечення базових побутових потреб та відсутність можливості здобути необхідні навики вдома. А уроків, на яких би компенсували брак знань і умінь, є недостатньо.

Мальтійська служба в нестандартний нестандартний спосіб підійшла до вирішення цього питання. Ми відремонтували два невеликих приміщення, які об’єднали в одну простору кухню-кафетерій. Тут є професійне обладнання для приготування їжі, електричні печі, холодильники, зона відпочинку. Тепер плануємо проведення інтенсивних кулінарних курсів для старшокласників. До цього залучатимемо мальтійську молодь та відомих рестораторів міста.

Тут також діти можуть відпочити і поспілкуватись за горнятком чаю у вечірній час, оскільки після вечері і припинення роботи їдальні учні такої можливості не мали, що викликало  дискомфорт.

Довідка:

Львівська загальноосвітня школа-інтернат №2 – це великий міський соціальний заклад з великими потребами. На сьогоднішній день у закладі навчаються і проживають 132 вихованця. Це діти- сироти, діти позбавленні батьківського піклування, діти зі складними  життєвими обставинами.