В Києві відкрився центр психосоціальної реабілітації

"Ми щиро раді тому, що сьогодні можемо впевнено сказати – столиця має професійний Центр надання психотерапевтичної допомоги людям, які зазнали травмування у психологічному плані – це і військові, і мирні мешканці – і потребують реабілітації», – зазначив Віталій Кличко

Центр відкрито у рамках проекту  «Психосоціальна реабілітація осіб, які потерпіли внаслідок конфлікту в Україні», фінансування якого здійснює МЗС Німеччини.

Команда Центру надає допомогу з 1 липня 2015 року. За цей час, як повідомляється, була відкрита філія у Слов’янську; більше 3 тис. переселенців, ветеранів, їх родин, які мешкають у Києві та Слов’янську, отримали безкоштовну юридичну, психологічну та соціальну допомогу; більше 500 педагогів, держслужбовців, соціальних працівників та волонтерів отримали знання та навички з психосоціальної допомоги переселенцям та ветеранам АТО під час навчальних програм, семінарів та круглих столів.

Зараз заклад працює у двох напрямах: надання психосоціальної допомоги; навчання та консультування психологів, соціальних працівників тощо. До роботи у ньому залучені психологи, психотерапевти, спеціалісти з соціальної роботи, юристи. Фахівці центру викладають на кафедрі психології та педагогіки НаУКМА, водночас виступаючи експертами міжнародних організацій, входять до складу профільних робочих груп у галузі психічного здоров’я на місцевому та національному рівнях. Діяльність Центру відповідає світовим стандартам та базується на ефективних практиках, зокрема досвіді Ізраїльської коаліції травми, стандартах ВООЗ та ЮНІСЕФ.