У Берегово мальтійці навчали надавати першу допомогу

15 волонтерів Мальтійської служби Берегово здобули знання, як ефективно та правильно надавати Першу допомогу при різних обставинах та ураженнях.

У дводенному вишколі окрім отриманих теоретичних знань кожен учасник зміг відпрацювати практичні навики на спеціальних манекенах, відчути себе в ролі потерпілого та спробувати надавати допомогу у різних випадках. Знання та навики, отримані в школі ПД є життєво-необхідними, вони надають впевненості діям в екстремальних ситуаціях.

Навчання проводили мальтійські рятувальники зі Львова, які у 2015 році пройшли вишкіл з Кваліфікованої першої допомоги в рамках проекту «Розвиток системи добровільної рятувальної служби в Україні» і тим самим здобули право вчити інших.

Проект «Розвиток системи добровільної рятувальної служби в Україні» минулого року  був реалізований у трьох містах України: Львові, Івано-Франківську та Києві.  Через успішність втілення та високу оцінку учасників проект отримав продовження. У  2016 році передбачено проведення навчання у Берегово, Южноукраїнську та Запоріжжі. Найуспішніші слухачі курсу отримають нагоду пройти вишкіл з Кваліфікованої першої допомоги, а їхні мальтійські осередки отримають рятувальне спорядження та обладнання для проведення навчань з першої допомоги.