Танцюють всі…

Вперше в Івано-Франківську відбувся осінній приятельський бал для людей з обмеженими можливостями. Захід організувала Мальтійська служба допомоги в рамках проекту «Потрібно двоє: допоможи іншому — стань приятелем» за підтримки Карпатського фонду, Сканфонду та мережі Нідерландських благодійних фондів для Східної і Центральної Європи.

У Віденському вальсі закружляли більше трьох десятків пар: панянки у вишуканих сукнях, а поруч кавалери у чорних фраках з краватками. Галантний полонез на початок. Забути про всі труднощі, веселитися на повну і танцювати до схочу – ось головне правило усіх учасників балу. Полька, мазурка, полонез лунали без упину…

Оксана Франчук живе у Коломиї. Вона не ходить змалечку, однак хоче бути на рівні з іншими, інвалідний візок цьому не завада. На бал леді прийшла разом зі своїм хлопцем, танок їх познайомив і поєднав.«Хто хоче навчитися танцювати, обов’язково зможе, - переконана Оксана, -  головне - це бажання, а решта все буде! Коли танцюю під музику, я наче літаю».

«Коли танцюєш з таким Особливим, надзвичайним партнером, добре відчуваючи його, то отримуєш надзвичайне задоволення і насолоду», - ділиться своїми враженнями керівник Мальтійської Служби Допомоги в Івано-Франківську Роман Яручик.

«Ми їх приймаємо на рівні, бо вони і є такі ж, як ми», - коментує організатор балу Друз’як Соломія.

Родзинкою балу стала зіркова пара танцюристів на інвалідних візках Палков Віталій з Івано-Франківська та Стефурак Надія з Богородчан. На танцювальній сцені вони вже два роки. Зізнаються спершу було доволі важко, адже потрібно відчувати не лише партнера, а й візки. Та жага до танцю перемогла, нині вони  постійні учасники різноманітних конкурсів. «Життя не закінчується, - стверджує Надія, - танцювала як була здорова – танцюю і тепер. І хочу займатися цим і надалі. На першій порі мене підтримала Мальтійська Служба Допомоги, я їм вдячна, а тепер сама стараюся підтримувати інших…»

Гості танцювали до пізньої ночі, під завісу дійства обрали Короля та Королеву балу. Ними стало подружжя Василь та Наталя Петрунів з Тисмениці.

Мальтійці сподіваються, що, завдячуючи підтримці багатьох людей доброї волі, вдасться зробити такі бали щорічними.

7-8 червня 2018 року у Києві пройшла міжнародна конференція “Розвиток системи цивільного добровільного рятувальництва в Україні”. Організатори події — Мальтійська Служба Допомоги України і Мальтійська Медична Служба з Польщі у співпраці з Києво-Могилянською академією.
20 Червень 2018 року
Допоможіть нам наповнити Великодній кошик потребуючих
27 Березень 2018 року