Проща Суверенного Мальтійського Ордену до Люрду

В дні, коли християни східного обряду, відзначали найбільше свято – Великдень, відбулася 58-а міжнародна проща Суверенного Мальтійського Ордену до Люрду (Франція).

Мальтійська проща відбувається починаючи від 1948 року. Понад 1300 паломників з особливими потребами прибули до Люрду з усього світу. Необхідну турботу та допомогу неповносправним забезпечували мальтійці – представники Ордену, Мальтійських організацій, священики, лікарі та медсестри. Тому, навіть важко хворі змогли приїхати на прощу, якщо це дозволено медиками.

Цьогорічно у прощі взяли участь паломники із 33 країн. Завдяки допомозі та підтримці Великого Пріорату Австрії у прощі взяли участь представники різних осередків Мальтійської служби допомоги України.

Люрд – невелике містечко в передгір’ї Піренеїв у Франції, в околицях якого 11 лютого 1858 року сталося об’явлення Божої Матері (у білому одязі з блакитним поясом) неосвіченій дівчині Бернадетті, яка, збираючи хмиз, випадково опинилася перед гротом у скелі Массаб’єль. Відтак протягом кількох місяців із невеликими перервами об’явлення повторялося на цьому місці 18 разів. Кожне слово з вуст Богородиці візіонерка передала людям: Божа Мати закликала до покаяння, просила молитися за нерозкаяних грішників, заповіла на місці свого об’явлення збудувати храм на Її честь і здійснювати тут молитовні процесії. Справжнім живим серцем цієї святині стало чудодійне джерело, яке за словом Божої Матері раптово виникло на місці багнистого болітця в гроті, де вона являлася Бернадетті. «Пийте з нього та занурюйтесь у нього!» – заповіла Діва Марія. Вода з гроту, який тепер називають Гротом Чудес, зцілювала сліпих, калік, паралізованих, онкохворих, неплідних; за її допомогою люди виліковувалися від важких і невиліковних хвороб. Цілюще джерело почало приваблювати мільйони паломників.

7-8 червня 2018 року у Києві пройшла міжнародна конференція “Розвиток системи цивільного добровільного рятувальництва в Україні”. Організатори події — Мальтійська Служба Допомоги України і Мальтійська Медична Служба з Польщі у співпраці з Києво-Могилянською академією.
20 Червень 2018 року
Допоможіть нам наповнити Великодній кошик потребуючих
27 Березень 2018 року