Першими паски у Львові освятили для потребуючих

Першими паски в Україні освятили саме у Львові. У Чистий четвер, 2-го травня, настоятель храму Воскресіння Христового УГКЦ, що на вул. Городоцькій 319а, о. Сергій Швагла з дозволу Владики Ігоря Возьняка, Архієпископа Львівського УГКЦ урочисто освятив великодні почастунки.

Традиційно Мальтійська Служба Допомоги проводить благодійну акцію «Великодній кошик» для малозабезпечених громадян нашого міста. І цього року також пакунки, наповнені харчами (паска, крашанки, ковбаса, шинка, масло, хрін та маковий завиванець), освятили у церкві, щоб подарувати їх потребуючим. Освячення відбувається заздалегідь, щоб до Великодня працівники МСД розвезли святкові почастунки всім нужденним, котрі не можуть самостійно прийти до церкви.

Великодні пакунки отримують особи похилого віку, що роками харчуються на мальтійській благодійній кухні, потребуючі багатодітні сім’ї з ЛОГО «Щаслива родина», потребуючі з осередку львівського центру регіонального відділення Суспільної Служби України, найбільш нужденні  львів‘яни, якими опікуються центри соціального обслуговування одиноких на дому, кризові сім‘ї з дітьми.

Ми збільшили кількість великодніх пакунків до 400, оскільки цьогоріч отримали більше звернень потребуючих, ніж зазвичай.

XIX Всеукраїнський Мальтійський табір
12 Липень 2018 року
7-8 червня 2018 року у Києві пройшла міжнародна конференція “Розвиток системи цивільного добровільного рятувальництва в Україні”. Організатори події — Мальтійська Служба Допомоги України і Мальтійська Медична Служба з Польщі у співпраці з Києво-Могилянською академією.
20 Червень 2018 року