Перші підсумки

Сьогодні в Мальтійській службі ранок видався підозріло тихим, порівняно із всіма попередніми впродовж останнього, доволі тривалого, часу. По обіді приїдуть пакуватися ще два інтернати, завтра - ще два, потрібно дати лад скарбничкам, і насправді - багато всього іншого... Але вже можна зробити першу спробу підсумувати цьогорічну акцію «Святий Миколай - дітям з інтернатів». Отже, понад 4 тисячі дітей мали неабияку втіху вітати мальтійського Миколая. Це дітлахи з 22-ох шкіл-інтернатів та спеціальних закладів, з 10-ти сиротинців нашої області. Це 20 дитбудинків сімейного типу (ДБСТ) - 133 дитини; 83 прийомні сім‘ї - 130 дітей; діти, що перебувають зараз на лікуванні в обласному опіковому центрі (40 дітей); Львівський і Дрогобицький кризові соціальні центри матері і дитини (25 родин). 25 тис. грн. витрачено на те, аби Чудотворець зміг довезти подарунки до усіх найвіддаленіших куточків області. І найважливіше те, що кожна дитинка отримала добротний, персональний, спакований саме для неї за її листом-проханням до Миколая, подарунок. Переважно це такі пакунки, які молодшим діткам допомагають нести вихователі. Подарунки дбайливо загорнуті і підписані, у кожному - частка серця дарувальника. Низько кланяємося усім, хто долучився до цього тріумфу доброзичливості та небайдужості. Без Вашого вкладу це все просто не є можливим.

XIX Всеукраїнський Мальтійський табір
12 Липень 2018 року
7-8 червня 2018 року у Києві пройшла міжнародна конференція “Розвиток системи цивільного добровільного рятувальництва в Україні”. Організатори події — Мальтійська Служба Допомоги України і Мальтійська Медична Служба з Польщі у співпраці з Києво-Могилянською академією.
20 Червень 2018 року