Перші мальтійські маневри волонтерів-рятувальників

Змагання-маневри проводились у рамках програми розвитку Міністерства закордонних справ Польщі спільно з Мальтійською Службою Медичною та Мальтійським Орденом Польщі. Учасниками змагань були 12 команд Мальтійців з Івано-Франківська, Львова, Києва, Польщі та Німеччини.

Змагання-маневри стали логічним завершенням піврічного навчання мальтійців України з Кваліфікованої Першої Допомоги і суттєвим кроком у напрямку побудови розвинутого громадянського Суспільства. Метою змагань є перевірка засвоєних умінь, знань і навичок з надання Першої Допомоги потерпілим у різних життєвих ситуаціях в умовах максимально наближених до реальних. У чотирьох пунктах Івано-Франківська за участю акторів було імітовано різні екстремальні ситуації, травми, та ушкодження. Змагання проходили цілий день у формі динамічного квесту. Кожне завдання оцінювалося професійними суддями-рятувальниками з країн Євросоюзу. Команди мальтійських рятувальників, використовуючи вже набуті знання, навики та спеціальне обладнання, намагались швидко і якісно надати першу невідкладну допомогу.

Змагання було запеклим, всі команди показали високий рівень підготовки, що і є головною перемогою маневрів та беззаперечним підтвердженням якісної підготовки мальтійських рятувальників. На всіх точках з імітованими надзвичайними ситуаціями були присутні волонтери, які коментували те, що відбувалося, а всі бажаючі змогли отримати корисну інформацію і знання, а також навчитися рятувати життя  на спеціальних манекенах.

В неділю, 6 вересня учасники змагань взяли участь в святій літургії, після чого відбулось вручення сертифікатів та нагородження команд-переможців.

Кращими стали команди львів’ян, які забрали перше та третє місце. Гості з Німеччини (м. Віттліх) вибороли друге місце. Організатори заходу переконані, що у цих змаганнях немає переможених, адже всі команди показали надзвичайно високі і щільні результати, а Мальтійська Служба Допомоги України значно підвищила свій рівень, адже усі сорок учасників проекту, які закінчили цей курс, у відповідності з основними положеннями Польської Ради Ресуститації та Європейської Ради Ресуститації стали тренерами з Першої Кваліфікованої Допомоги.

XIX Всеукраїнський Мальтійський табір
12 Липень 2018 року
7-8 червня 2018 року у Києві пройшла міжнародна конференція “Розвиток системи цивільного добровільного рятувальництва в Україні”. Організатори події — Мальтійська Служба Допомоги України і Мальтійська Медична Служба з Польщі у співпраці з Києво-Могилянською академією.
20 Червень 2018 року