Паски для потребуючих освятили у Чистий Четвер

Мальтійська служба допомоги традиційно впродовж Великого посту працювала над підготовкою благодійної акції «Великодній кошик». У Чистий четвер, 9 квітня, капелан храму Воскресіння Христового УГКЦ, що на вул. Городоцькій 319а, о. Михайло Фенканін о 12:00 з дозволу Високопреосвященного Владики Ігоря Возьняка, Архієпископа і Митрополита Львівського УГКЦ урочисто освятив великодні почастунки.

Цього року, завдяки допомозі небайдужих людей, ми забезпечили Великодніми кошиками 450 одиноких потребуючих львів‘ян похилого віку. Вміст святкових пакунків (паска, крашанки, ковбаса, шинка, масло, хрін, маковий завиванець) допоможе їм впродовж свят почуватися менш обділеними долею і не такими самотніми у цьому світі.

Враховуючи ситуацію, котра склалася в нашій країні, цього року ми вирішили допомогти відсвяткувати найбільше християнське свято українцям ще й на Сході України – в Краматорську. 200 пакунків, наповнених традиційними великодніми частуваннями, отримають найбільш потребуючі переселенці та краматорці похилого віку, які і до війни жили дуже бідно.

Акція «Великодній кошик» є частиною проекту Мальтійської служби допомоги «Благодійна кухня», який працює безперервно вже понад 20 років. Ми забезпечуємо гарячими обідами потребуючих одиноких людей похилого віку, котрі роками не виходять зі своїх помешкань та не можуть самостійно приготувати собі їжу; також ми щомісяця роздаємо продуктові пакунки старшим людям із дуже низьким матеріальним забезпеченням. Мальтійська служба здійснює повне фінансування роботи благодійної кухні при Церкві Пресвятої Богородиці – Володарки України (вул. Новознесенська, 34 ) та у Храмі Вескресіння Христового (вул. Городоцька, 319а).

Долучатися до мальтійської благодійної кухні можна не лише в рамках акції «Великодній кошик», а й впродовж року. У нас завжди є потреба в продуктах харчування, які можна використати при приготуванні обідів, або роздати потребуючим. Також можна здійснити благодійну пожертву для забезпечення безперервної роботи мальтійської кухні.