Благодійний концерт на підтримку України

Завдяки зусиллям Спілки Св. Іоанна Суверенного Мальтійського Ордену (Австрійський Великий приорат) та Мальтійської служби допомоги на чолі з її керівником Павлом Тітком 19 лютого 2016 року у Відні відбувся ексклюзивний благодійний концерт на підтримку України.

Сьогодні проблематика конфлікту на сході України все менше згадується в європейських ЗМІ, в той час як країна зіткнулася з викликом, якого не знала досі – понад 1,3 млн. внутрішніх біженців потребують щоденної підтримки держави та суспільства. У важки часи кризи Українська Мальтійська служба допомоги є однією з тих організацій, які роблять свій важливий внесок у справу забезпечення потреб найменш захищених верств населення. Надається психологічна допомога постраждалим від війни дітям та дорослим, організовується гаряче харчування, підтримуються люди з обмеженими можливостями.

З метою сприяння проекту у м. Сєверодонецьк з лікування хворих на ДЦП дітей за допомогою іпотерапії 19 лютого у віденському палаці Кайзерхаус був організований благодійний концерт. Чисельні гості змогли почути твори Брамса, Чайковського та Рахманінова у виконанні молодої, але вже відомої в Європі та Австрії української оперної співачки Олени Бєлкіної (мецо-сопрано) під акомпанемент піаністки Анни Федорової.

Всесвітньо відом скрипаль Томас Вінклат під супровід чеської піаністки Ренати Ліхновської виконав відомітвори Крайслера, Хуберта та Гріга. Щирі слова сдячності пролунали на адресу Спілки Св. Іоанна Суверенного Мальтійського Ордену (Австрійський Великий пріорат) та особливо її речниць пані Шарлоти Краус та пані Марі Чернін, які забезпечили організацію заходу.