450 Великодніх кошиків для нужденних

Першими паски в Україні освятили саме у Львові. У Чистий четвер, 17-го квітня, настоятель храму Воскресіння Христового УГКЦ, що на вул. Городоцькій 319а, о. Сергій Швагла о 12:00 з дозволу і благословення Митрополита Львівського Ігоря Возьняка (УГКЦ)  урочисто освятив паски.

Понад десять років Мальтійська Служба Допомоги проводить великодню благодійну акцію для малозабезпечених громадян міста Львова. І цього року також пакунки, наповнені харчами (паска, крашанки, ковбаса, шинка, сир, масло, хрін, маковий завиванець) освятили у церкві і подарували потребуючим. Освячення відбувається заздалегідь, а опісля, у четвер і п’ятницю, МСД розвезли святочні почастунки. Їх отримали особи, що роками харчуються на мальтійській благодійній кухні, потребуючі багатодітні сім’ї Львова з осередків ГО «Щаслива родина» (спілка багатодітних сімей Львівщини), потребуючі з осередку львівського регіонального відділення Суспільної Служби України, мешканці геріатричного відділення села Новий Яричів, родини переселенців з Криму, кризові родини Львова  – всього 450 пакунків.