100-літній ювілей на Мальтійській кухні

Федір Ілліч зустрів свій 100-ий день народження разом із 87-літньою дружиною зі сльозами на очах.

«Що ж це твориться в країні? Це біда. Страшна біда. Ті діточки… Їм би ще жити, і жити».  Такі слова ми почули сьогодні від старенької п. Ганни, коли переступили поріг їхньої маленької квартири.

За своє довге життя вона багато чого пережила, а її чоловік Федір Ілліч вже і не пам‘ятає половини. «Старий вже, біда», - каже жінка про нього. Пані Ганна ще досить жваво пересувається  по крихітному помешканню у свої 87, а от Федір Ілліч вже більше сидить на стільці та уважно слухає, що розповідає дружина. Так склалось життя, що у Львові вони родини не мають, а їхній вже немолодий син понад 40 років живе в Кишиневі ( Молдова). Радіють добрим сусідам, котрі іноді допомагають.

Згадує старенька господиня про важку працю, як носила сама по 3-4 відра вугілля в котельню, а тепер все тіло «як вузол стягнутий». Все життя старенькі важко працювали, а тепер самотньо доживають років на мінімальну пенсію. Останній рахунок за газ більше 300 гривень, тому п’єц вмикають дуже економно – по декілька годин вранці та ввечері.

«Колись як пекла, то такий запах стояв, що сусіди приходили та просили почастувати, бо не сила було втриматись, а тепер чекаємо на обіди від Мальтійської служби». Сім’ї іменника водій Мальтійської служби допомоги Андрій привозить гарячі обіди впродовж останніх трьох років.

Благодійна кухня працює в Україні понад 20 років. На даний час люди похилого віку отримують допомогу відповідно до потреб:

-    харчування у стаціонарних місцях роздачі їжі;

-    продуктові набори;

-    гарячі обіди з довезенням додому потребуючим, котрі обмежені в пересуванні