Візит Посла Мальтійського Ордену до Львова

14-16 червня Надзвичайний та Повноважний Посол Суверенного Військового Мальтійського Ордену Пауль Фрідріх фон Фурхерр з офіційним візитом відвідав Львів.

14 травня 2013 р., за присутності пана Посла відбулася Конференція засновників і підписання протоколу про заснування Мальтійської Служби Допомоги України. Новоутворена структура з координаційним центром у Львові повстала внаслідок домовленості окремих осередків Мальтійської Служби Допомоги, які вже двадцять років успішно провадять свою діяльність в Україні.

В рамках візиту відбулася офіційна зустріч Посла Мальтійського Ордену із міським головою м. Львова Андрієм Садовим, на якій обговорили перспективу подальшої співпраці.

Другий день перебування пана Пауля Фрідріха фон Фурхерра у нашому місті розпочався із зустрічі із головою Львівської обласної державної адміністрації Віктором Шемчуком. Під час зустрічі було обговорено можливості двостороннього співробітництва, зокрема представлення Львівщини на теренах Європи та світу, культурний розвиток регіону та співпрацю у галузі охорони здоров’я. Продовженням зустрічі стало відвідання делегацією онкологічного центру Львівської обласної клінічної лікарні, де оцінили можливість надання фінансової допомоги для придбання необхідного медичного обладнання.

Також відбулася зустріч пана Посла з Владикою Венедиктом (Алексійчуком), єпископом-помічником Львівської архиєпархії УГКЦ. У ході бесіди, у якій взяли участь також керівник Мальтійської Служби Допомоги п. Павло Тітко та член Мальтійського Ордену п. Андрій Ханас, Пауль Фрідріх фон Фурхерр ознайомив Владику Венедикта з діяльністю Посольства та перспективами розвитку Мальтійського Ордену в Україні. По завершенні зустрічі Владика Венедикт люб‘язно провів Паулю Фрідріху фон Фургерру екскурсію Митрополичими Палатами, після якої Посол відвідав Собор Св. Юрія та крипту.

___________________________________________

Суверенний Військовий Мальтійський Орден - держава, що є суверенним суб'єктом міжнародного права, має свою Конституцію, Парламент, Уряд, паспорти, друкує поштові марки. Сьогодні Мальтійська Орден підтримує дипломатичні відносини з 104 країнами світу, і має статус постійного спостерігача при ООН та її агентствах. Мальтійський Орден - найстаріша держава світу після Ватикану, а заснований 900 років тому шпиталь в Єрусалимі працює і до сьогодні.

Мальтійський Орден неухильно розширює свою присутність у всьому світі, виконуючи давню визначену місію, виражену в девізі «Збереження віри та допомога потребуючим». Офіційний сайт: http://www.orderofmalta.int