Запрошуємо на Великодню виставку

З 1 до 14 квітня 2013 року Національний музей у Львові ім. А. Шептицького спільно із Мальтійською службою допомоги у Львові провели серію передвеликодніх зустрічей із дітьми з інтернатів.

Працівники музею, завдяки фінансовій та технічній підтримці Мальтійської служби, відвідали дітей у НК Стрілківській школі-інтернаті, Бориславській спецшколі-інтернаті для дітей з наслідками поліомієліту і ДЦП, Самбірській спеціальній ЗОШ-інтернаті інтенсивної педагогічної корекції та Сколівській школі-інтернаті.

Близько трьохсот діточок різного віку мали змогу власноруч розмалювати писанки, створити великодні вітальні листівки та зобразити улюблених святих у малюнках на склі.

Окрім того, діти прослухали лекції про небесних покровителів св. Миколая Чудотворця та св. Юрія Змієборця, а також про відображення світлого свята Воскресіння Христового в українській іконі.

Розповіді були проілюстровані слайд-показами, що дозволили юним слухачам, принаймні віртуально, потрапити до Національного Музею та ознайомитися із найбагатшою в Україні збіркою українського іконопису.

Міні-виставка у Національному музеї презентує фотографії, а також писанки, листівки та ікони на склі, які діти зі святковими вітаннями подарували місту.

Запрошуємо усіх бажаючих перейнятися Великоднім настроєм та, при нагоді, підтримати фінансово творчі благочинні ініціативи Мальтійської Служби Допомоги у Львові у Національному музеї!

Виставка триватиме від 29 до 12 травня у творчій майстерні (90 кімната) Національного музею у Львові (проспект Свободи, 20)

Телефон для довідок: (032) 235 88 56

Запрошуємо щодня з 10.00 до 17.00, крім понеділка та 5 травня

Презентація книги "Суверенний Мальтійський і Україна: 10 років дипломатичних відносин, 27 років служіння потребуючим"