З користю та приємністю

В 2011році Благодійна Асоціація «Мігель Бакас» з Лусени* (Іспанія) з допомогою Мальтійської Служби Допомоги у Львові налагодила контакти з інтернатами у нашому регіоні і організувала виїзд дітей зі Стрілківської школи-інтернату до Іспанії. Шістнадцятеро учнів перебували в іспанських родинах три місяці влітку 2011-го, а восьмеро - місяць підчас зимових канікул і Різдва. Уже триває підготовка подорожі для дванадцяти осіб, котрі поїдуть до Іспанії цього літа. Відпочинок та оздоровлення, навчання мови (усі діти чудово володіють іспанською на побутовому рівні, беручи до уваги відсутність елементарної бази на початку відвідин), соціалізація в умовах справжньої повної родини, розширення кругозору і світогляду через тісний контакт з особами іншої культури, іншої ментальності, інших традицій - це неоціненний вклад в життєву історію наших малих вихованців. Родини часто беруть шефство над своїми українськими дітьми, і така дружба триває довгі роки, діти знову і знову відвідують родини в далекій Іспанії, котрі стають для них рідними і близькими, а часом просто замінюють ту неіснуючу родину, яку ціле життя кожен з них намагатиметься віднайти. * Благодійна Асоціація «Мігель Бакас» з Лусени (Іспанія) 16 років працює з українськими сиротами, дітьми з інтернатів та сиротинців. Маючи налагоджений спосіб праці, підтримку на найвищому рівні (державна підтримка і безпосередня участь), Асоціація організовує перебування українських дітей, з категорії соціально не захищених, в іспанських родинах.