Святий Миколай у театрі

12 грудня у театрі Марії Заньковецької відбувся вечір-презентація благодійного Фонду ім. Марії Заньковецької. В благодійному концерті брали участь оркестр та актори театру, Олег Лихач, Олександр Божик, Павло Табаков, «Піккардійська терція», дитячий танцювальний ансамбль «Веселі черевички». Учасникам і ведучим вдалось створити теплу, доброзичливу атмосферу в залі та на сцені, глядачі мали змогу почути багато цікавих історій. Та беззаперечним лідером глядацьких симпатій стали наймолодші учасники - мацьопи-танцюристи «Веселих черевичків», які своїм сценічним образом овечок-ангеликів зворушили кожного. Відразу ж на сцені, з неймовірною безпосередністю своїх чистих душ, вони отримали солодкі подарунки та наліпки-відзнаки помічника Св. Миколая. Тож тепер ми з нептерпінням очікуємо на засідання ради фонду, на якій частину зібраних в акції коштів передадуть Мальтійській службі допомоги. Ці кошти буде витрачено нами на дооблаштування сучасних і якісних бібліотек в десяти інтернатах та сиротинцях Львівської області. Ми вже провели попередній моніторинг-опитування серед відомих львівських письменників, літературознавців, видавців, аби за їхньою допомогою і порадою здійснити добру підбірку літератури. Ми щоразу більше уваги намагаємося приділяти освітньому, просвітницькому, мистецькому та культурологічному аспектам виховання дітей у інтернатах та сиротинцях. Проект, який стосується забезпечення таких закладів добротною, сучасною, якісною літературою лишень розпочинається цією збіркою коштів. Сподіваємось, нам вдасться зреалізувати цей задум в повноті.