Особливе паломництво

«Відчувалося, як Господь подорожує разом з нами до Люрду і перебуває серед нас», – поділився своїми враженнями учасник української делегації Володимир Онуфрик.

На початку травня Мальтійський Орден щороку організовує паломництво до Люрду за участю хворих, осіб на інвалідних візках, мальтійців та волонтерів з цілого світу. Щороку близько десяти тисяч мальтійців та їх підопічних з усього світу приїжджають до Люрду, щоб віднайти зцілення і отримати духовне зміцнення, йти разом, бути разом, служити один одному.

59-те Паломництво Мальтійського Ордену у південному французькому селі Лурдес дає унікальний досвід для всіх: хто бере участь і той, ким опікуються впродовж прощі.

Мальтійці,  волонтери, лікарі і медсестри супроводжують і доглядають за хворими та інвалідами під час їхнього перебування в паломництві.

Не всі фізичні страждання чи хвороби зцілюються. Біль і страждання не приховані, але Люрд дає досвід солідарності і готовності допомогти, досвід любові і прийняття. Зростаюча велика духовна сила вносить новий зміст в повсякденне життя кожного паломника вдома і допомагає жити.

Презентація книги "Суверенний Мальтійський і Україна: 10 років дипломатичних відносин, 27 років служіння потребуючим"
27 Листопад 2018 року
Мальтійська служба організувала благодійних обід для 200 найбільш потребуючих людей
18 Листопад 2018 року