Мальтійські маневри волонтерів-рятувальників

Змагання-маневри проводились в Берегово (Закарпатська область) у рамках програми розвитку Міністерства закордонних справ Польщі спільно з Мальтійською Службою Медичною та Мальтійським Орденом Польщі. Учасниками змагань були 16 команд Мальтійців з Івано-Франківська, Львова, Києва, Запоріжжя, Южноукраїнська, Маріуполя та Берегово, а також команди з-за кордону – з Польщі та Угорщини.

Змагання-маневри стали логічним завершенням піврічного навчання мальтійців України з Кваліфікованої Першої Допомоги. Метою змагань є, перш за все, перевірка засвоєних умінь, знань і навичок з надання Першої Допомоги потерпілим у різних життєвих ситуаціях в умовах максимально наближених до реальних. Кожна команда виконала 5 завдань, на яких було змодельовано різні ситуації: перша допомога утопленику, ампутація нижньої кінцівки, падіння з моста, ДТП, інфаркт та приступ епілепсії. Несподіванкою цих маневрів було нічне завдання, де рятувальники-волонтери надавали допомогу у випадку великої кількості потерпілих.

Кожне завдання оцінювалося професійними суддями-рятувальниками з країн Євросоюзу. Команди мальтійських рятувальників, використовуючи вже набуті знання, навики та спеціальне обладнання, намагались швидко і якісно надати першу невідкладну допомогу.

Усі команди показали високий рівень підготовки, що і є головною перемогою маневрів та беззаперечним підтвердженням якісної підготовки мальтійських рятувальників.

Вітаємо переможців та призерів маневрів: 1 місце – Івано-Франківськ, 2 місце – Київ та 3 місце – Маріуполь. Організатори заходу переконані, що у цих змаганнях немає переможених, адже всі команди показали надзвичайно високі і щільні результати, а Мальтійська Служба Допомоги України значно підвищила свій рівень, адже усі сорок учасників проекту, які закінчили цей курс, у відповідності з основними положеннями Польської Ради Ресуститації та Європейської Ради Ресуститації стали тренерами з Першої Кваліфікованої Допомоги.

7-8 червня 2018 року у Києві пройшла міжнародна конференція “Розвиток системи цивільного добровільного рятувальництва в Україні”. Організатори події — Мальтійська Служба Допомоги України і Мальтійська Медична Служба з Польщі у співпраці з Києво-Могилянською академією.
20 Червень 2018 року
Допоможіть нам наповнити Великодній кошик потребуючих
27 Березень 2018 року