Мальтійці побували в інтернатах

Впродовж місяця нам вдалося декілька разів відвідати дітей у різних інтернатах області.
Разом із молодими мальтійськими волонтерами ми побували у Лівчицях, Новому Роздолі, Самборі. У кожному з цих закладів мешкають діти, що мають вади розумового розвитку.
Але ці відвідини були дуже різні, так само, як і діти, в яких ми гостювали і з якими спільно ділили час і забави, радість і сум.
Дуже багато дітей зібрала у Лівчицях весела руханка та виготовлення листівок до дня Валентина, який має тут неабияку популярність. Щоправда, без особливого романтичного навантаження. Кожен створив по кілька поштівок-сердець, до котрих вписував привітання переважно для своїх вчителів та вихователів, і тільки часом траплялися валентинки для когось із друзів, або ж брата чи сестри. Кілька хлопців зробили своєрідні валентинки для нас – намалювали власну інтерпретацію мальтійського герба. Дуже мистецько їм це вдалося, треба сказати.
У Новому Роздолі нас зустрів цілком неочікувано гриповий карантин. Ми трохи порозмовляли зі здоровими хлопцями, котрі відразу висипали на подвір’я, але не залишалось нічого іншого, як відкласти візит до кращих часів.
А до Самбора ми привезли чергову порцію нових ліжок, і діти великим гуртом допомагали нам вивантажити ці нові меблі.