Кваліфікована перша допомога

У Львові завершився перший етап навчання з Кваліфікованої Першої Допомоги.
Навчання проводиться в рамках міжнародного проекту Мальтійської служби допомоги України та Мальтійської Служби Медичної (Польща).
Курс з Кваліфікованої Першої Допомоги загалом триватиме 8 днів і включає в себе як теорію, так і практику. За перших чотири дні навчання ми розглянули наступні теми: безпека (власна та потерпілого), огляд потерпілого, оцінка стану, непритомність, алгоритм надання допомоги в різних ситуаціях, реанімація.
У навчанні значна увага приділяється саме практичним навичкам. Кожен з 20 учасників міг побувати в ролі як рятувальника, застосовуючи здобуті знання, так і потерпілого.Наступний етап навчання пройде в липні. Окрім надання квалфікованої першої допомоги, ми розглянемо особливості тактичної медицини. Додатково буде проведено навчання з надання домедичної допомоги людям з особливими потребами.

Співфінансування проекту здійснюється в рамках польської програми розвитку Міністерства закордонних справ Польщі.

7-8 червня 2018 року у Києві пройшла міжнародна конференція “Розвиток системи цивільного добровільного рятувальництва в Україні”. Організатори події — Мальтійська Служба Допомоги України і Мальтійська Медична Служба з Польщі у співпраці з Києво-Могилянською академією.
20 Червень 2018 року
Допоможіть нам наповнити Великодній кошик потребуючих
27 Березень 2018 року