ХХІІ піша проща до Унева

15-17 травня відбулася ХХІІ Молодіжна піша проща до Унева. Серед тисячі прочан, котрі вирушили зі Львова, були також волонтери Мальтійської служби Львова, Івано-Франківська та Києва.

«Вихід є. Вихід триває» - цьогорічне гало прощі.

Традиційно проща розпочалася у п’ятницю із літургії у храмі св. Архистратига Михаїла. Після отримання благословення отців прочани вирушили у нелегку дорогу. Впродовж двох днів у спільній молитві паломники подолали понад 60 км. Прочани робили невеликі зупинки для участі у молебнях в тих селах, через які проходив маршрут прощі, а також для відпочинку.

У суботу до прощі долучилися люди у візках. Разом із волонтерами МСД вони подолали всі труднощі, які траплялися на непростому шляху до Унева.

Під кінець дня у суботу прочани прибули до Унівської Лаври. Ввечері розпочались нічні чування, під час яких всі охочі мали змогу приступити до сповіді. А вранці у неділю відбувається Архиєрейська літургія, якою закінчилося паломництво.