Генеральний консул Німеччини відвідав Слов'янськ

18 травня Слов’янськ з офіційним візитом відвідав Генеральний консул Німеччини Вольфганг Мессінгер.

Пан Консул взяв участь у круглому столі, присвяченому темі психосоціальної підтримки осіб, потерпілих внаслідок конфлікту в Україні, а згодом відвідав дитяче свято «Місто мрії».

Вольфганг Мессінгер зазначив, що Україна є єдиною країною Східної Європи, якій уряд Німеччини прийняв рішення надавати допомогу. Пан Консул повідомив, що його країна підтримує організації, які працюють в Україні у сфері захисту прав та свобод людини, внутрішньо переміщених осіб, дітей, позбавлених батьківської опіки, жінок та гендерної рівності.

Їжа, вода, помешкання, робота, школа, охорона здоров’я – найнеобхідніші для людини не лише під час збройних конфліктів. На цих напрямках зосереджувалася на початку гуманітарна допомога. Але подальше завдання, як зазначив пан Консул, допомогти людини відійти від стресу, пов’язаного із втратою роботи, дому, звичних умов проживання.

Після круглого столу в центрі психосоціальної реабілітації відбулося дитяче свято «Місто мрії». Кожен міг спробувати на собі метод пісочної терапії. Це унікальна акція соціально-психологічного та інформативного спрямування для дітей та дорослих, заснована психологами Слов’янська, і проводиться на основі відомого методи пісочної терапії для психологічної підтримки мешканців міста та внутрішніх переселенців.

Заходи відбулися в рамках проекту «Психосоцільна підтримка осіб, потерпілих внаслідок конфлікту в Україні», який здійснюється при підтримці «German humanitarian assistance» та «Malteser International». Партнерами в Україні є БО «Мальтійська служба допомоги України», Національний університет «Києво-Могилянська академія» та ГО "Українська асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій"

Презентація книги "Суверенний Мальтійський і Україна: 10 років дипломатичних відносин, 27 років служіння потребуючим"
27 Листопад 2018 року
Мальтійська служба організувала благодійних обід для 200 найбільш потребуючих людей